Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az idei, tízévente megtartott,indonéziai népszámlálás során egy 145 éves asszonyra bukkantak, aki 31 évvel idősebb, mint a világ eddig nyilvántartott legöregebb embere - közölte a helyi média.

 

A délkelet-ázsiai ország központi statisztikai hivatalának jelentése szerint a Szumátra szigetén élő Katemi azt állítja magáról, hogy egy Jáván lévő kis faluban született 1865-ben, bár ezt több hozzátartozó és néhány szomszéd is cáfolja.

Az idős hölgy 98 éves húga, 70 éves fogadott lánya, három unokája és dédunokája, valamint a falu jónéhány lakója viszont megerősítette a születés időpontját - mondta a környékbeli népszámlálásért felelős biztos.

Mimi, az idős nő fogadott lánya külön hangsúlyozta a népszámlálást végző tisztviselőknek, hogy biztos nevelőanyja korában, hiszen arról még a 165 éves korában elhunyt nagybátyja vallomásából értesült.

A terepmunkát követően a biztosok végül érvényesnek nyilvánították az állítólag 145 éves asszony által közölt adatokat.

A világ legidősebb embereinek korát hitelesítő Gerontológiai Vizsgálati Központ adatai szerint a legöregebb ma élő ember egy 114 éves francia hölgy, Eugenie Blanchard.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

vfeci@t-online.hu

(Frankee, 2014.03.11 23:33)

Kivételek mindig vannak, és nyilván abban is van igazság, hogy akinek nincs papírja még mondhat igazat, de azért álljunk meg egy percre. Noé állítólag 950 évig élt. Oké, talán abban az időben erősebbek, szívósabb emberek éltek, a gének is mások voltak, de erről csak a Biblia ír, ami már elve hordoz magában épp elég olyan történetet, ami messziről sántít. Kezdve azzal, hogy Ádám és Éva, a két emberpárnak két fia (Káin, Ábel) született. Mivel rajtuk kívül senki sincs a Földön, hogy lehet, hogy mindkét fiúnak lett felesége? Honnan? Ez csupán egy ellentmondás a sok közül, és higgyük el, hogy Noé is abszolut rekorder a maga 950 évével? Vagy menjünk tovább az állítólagos sokáig élő emberek között találunk egy Li Ching-Yuen nevű fickót, aki 1933-ban hunyt el Kínában és 256 évvel korábban, 1677-ben látta meg a napvilágot. Ugyan már! Amit bizonyítani tudsz, az hiteles, a többi lehet egy idős, szenilis vénember hablatyolása, aki lehet már azt sem tudja, tegnap mi történt vele, nem hogy 20, ne adj Isten 100 évvel ezelőtt! Ugyanakkor a rokonságnak érdeke, hogy szép kort megért apukának, anyukának alátámasszák az egyékbént hivatalosan el nem ismert korát, hátha fent említett rokon híressé válik. Hiszem ha látom! Én ezt mondom, de mindez csupán egy vélemény.

latogato1@citromail.hu

(xy? , 2014.02.15 15:04)

Az tény hogy akadnak olyan emberek akik isznak mint a gödény, drogoznak, stb.... és 90 évesen néznek ki 60-nak, és ha ezek a jó gének, (persze a mostani emberekhez képest jók, nem pedig a sokkal erősebb, és üdébb arcú emberekhez képest, akik kezdték az emberi sort, csak a Noé idejében "vérfertőzések" miatt 900-ról 500-300 évekre csökkent az átlagkor (a családon belüli dolog miatt) , miután távolabb kerültek a "rokoni szálak" köztük, megállt a csökkenés, de a szalagmásolódást, szép lassú romló minőség megmaradt, hisz sokan a 80-100 évet nem élik meg.) társulnak az egészséges életmóddal, akkor előfordulhatnak különös esetek, ettől függetlenül akárki mondhat akármit, de már kifejtettem hogy mért nem tartom teljesen kizárt dolognak azt hogy valaki a 150 évet megélje. Ami már "mostanában" van, az már csak a szánalom utolsó tánca. Valahol olvastam is hogy állítólag egy 160-165 évig élt ember nem sokkal a halála előtt arról beszélt, hogy szereti úgymond a hölgyek társaságát..... Én sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom ezeket a dolgokat, de az tény, hogy aki nem kórházban szül, meg nincs sem személyire, sem semmilyen papírja, attól az az ember még él, és van, szóval attól még valami lehet igaz hogy nem tudod bizonyítani, rengeteg dolog van amit lehet bizonyítani, de mivel nem minden ki néz ki ugyan úgy 80 évesen 30 évesen, meg hát mégis csak 6 milliárd ember él a Földön, előfordulhatnak ilyenek.

budapest 8 ker 6szint

(kiss erzsó, 2013.07.05 14:25)

Nekem ez a néni a ük mamám és tanúsitom hogy 165 évig élt