Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


15 millióba kerül a világ legdrágább öngyújtója

 

A gazdag dohányosok egy részének az olyan miniatűr részletek is nagyon fontosak, mint az, hogy mennyit ér az öngyújtójuk.        
A világ legdrágább öngúlytója 18 karátos fehéraranyból készült, és gyémántokkal lett kirakva, számszerint 468 db található rajta.
Ez az S. T. Dupont cég Ligne 2 Champagne névre hallgató modellje.15 millió forintnak megfelelő dollárért bárki élvezheti  ezen egyedi darab által nyújtott luxust.
Gyártottak egy hozzá illő tollat is. A szintén 18 karátos fehér aranyból készült íróeszközt 502 gyémánt díszíti és 74 ezer dollárba (14 millió forintba) kerül.
A cég lgutóbbi kollekcióját a Daniel Craig főszereplésével készült James Bond filmben is megtekinthetjük. Egyik leghíresebb termékük az a levendulaszínű, bőrből készült bőrönd volt, amelyet az 1940-es években kifejezetten - az akkor még York hercegnője címet viselő - Erzsébet királynő részére készítettek.
A céget Simon Tissot Dupont alapította 1872-ben Párizsban, és diplomaták részére készült, prémium kategóriás aktatáskáival kezdte pályafutását.
Fiai, Andre és Lucien egy 250 fős, különféle mesteremberekből álló gárdát vezetett, és tovább folytatta a krokodilbőrből, elefántcsontból és egyéb méregdrága anyagokból készült és nemesfémekkel díszített táskák, bőröndök, és a hozzájuk tartozó kiegészítők készítését.
Andre 1941-ben petróleummal, majd gázzal működő öngyújtók gyártásával kezdett el foglalkozni, melyek most is a cég legismertebb termékei közé tartoznak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.