Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ezen az oldalon közel 30 különleges recept található !!!!!!!! Mától egyszerűbb receptek is a különlegesek mellett ! Mától lehetőleg minden nap frissül !

Kép

 

 

 

Hamarosan olasz és spanyol ízek is!

 

 

 

 

 

 Gombás tekercs !

Hozzávalók :

Tészta:
20 dkg liszt
8 dkg vaj
4 egész tojás
5 dl tejKép

kakukkfű

Töltelék:
40 dkg gomba
 40dkg apróra vágott csirkemell
olívaolaj
só, bors, 1 fej fokhagyma, 5 kanál petrezselyem
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt

Megszórni a tetjét: 7 dkg vaj, 15 dkg reszelt sajt
Tészta: az olvasztott vajba beleszórjuk a lisztet, majd az elkeverés után a tejjel való felöntés következik. Megsózzuk, majd ha kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat, és a kemény habbá vert fehérjékbe óvatosan beleforgatjuk. Kivajazott tepsiben kb. 2 cm vastagon öntjük, aranysárgára sütjük. Melegen konyharuhával felcsavarjuk.

A töltelék: a gombát megpirítjuk az olívaolajon, lefedve megpároljuk, és hozzákeverjük a petrezselyemmel együtt felvágott fokhagymát. Együtt pároljuk még pár percig, és belerakjuk a csirkemellet, sót, borsot, tejfölt, puhára pároljuk a húst is. Besűrítjük a liszttel.

A tésztát kigöngyöljük, megkenjük a töltelékkel, meglocsolva kevés vajjal, megszórjuk reszelt sajttal, és 10 percig pirítjuk sütőben. Melegen tálaljuk.

Google Hirdetések

 

 

 

Citromos joghurtleves !

Kép

Hozzávalók:

8 dl joghurt, 6 dl tej, 2 citrom leve, 1 citrom reszelt héja, cukor, csipet só, jégkockák.



A citrom levét kicsavarjuk majd a reszelt citromhéjjal együtt összekeverjük a joghurttal, a cukorral és a sóval, majd habosra keverjük. ezután hozzáadjuk a tejet és alaposan elkeverjük. végül a levesbe jégkockákat teszünk, és friss mentával díszítjük.

 

 

Csirkés ételek nemsokára ! A csirke után folytatódik a receptgyűjtemény !

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joghurtleves !

 

 

 Kép

Hozzávalók 5 személyre
3 pohár joghurt
4 nagyobb vagy 2 kisebb uborka
2-3 csokor friss kapor, menta
4-5 gerezd fokhagyma
borsikafű, szójaszósz ízlés szerint

 

 A lehűtött joghurt simára keverése után, hozzáadjuk a lereszelt uborkát és az apróra vágott kaprot, mentát. Keverjük hozzá a fűszereket, a szétnyomkodott fokhagymát, ízlés szerint sót. Tetején néhány levél mentával díszítve tálaljuk.

 30 perc alatt elkészül !

 

 

 Kérlek klikkelj ide, és tölts ki egy kérdőívet !

 

foto1

 

 

 

Thai marhahúsos saláta !
Főzési idő : 10 perc
Előkészületek : 15 perc

Összetevők (4 személyre)

Személyek száma 4
2 szelet vesepecsenye, olaj a kenéshez, 4 mogyoróhagyma, vékonyra felvágott zöldhagyma, 150 g étkezési babcsíra, 200 g mangetout (blansírozva és tisztítva) vagy borsó, 1/2 kínaikel, 4 evőkanál aprított menta, 4 evőkanál aprított koriander
Öntet: 3 cm-es gyömbérdarabok, meghámozva és lereszelve, 2-3 darab kimagozott és apróra vágott chilli, 4 evőkanál Thai halszósz, 4 evőkanál lime leve, 2 1/2 evőkanál barna cukor

Előkészületek

Kenje be a hússzeleteket finoman olajjal. Serpenyőben közepes lángon süsse körülbelül 8 percig közepesre, egyszer fordítsa meg a szeleteket. Hagyja 10 percig pihenni, majd a zsíros részeket távolítsa el. Vágja a mangetout-ot vékony csíkokra. A körethez keverje össze a hozzávalókat. Tegye a többi hozzávalót egy nagy lapos tálalóedénybe. Vágja vékony szeletekre a húst és a fűszernövényekkel együtt keverje az ételbe. Szórja a körítésre és rázza össze. Felszolgálás előtt hagyja 5 percet pihenni.

 

 

 

 


 
Amerikai áfonyás palacsinta juharszirup öntettel
Főzési idő : 15 perc
Előkészületek : 10 perc

Összetevők (4 személyre)

Személyek száma 10
200 g rétesliszt, csipet só, 2 kiskanál sütőpor, 2 evőkanál kristálycukor, 2 darab finoman felvert nagy tojás, 250 ml író, 100 ml tej, 25 g olvasztott vaj, 200 g áfonya, juharszirup a tálaláshoz

Előkészületek

Keverje össze a lisztet, a sót, a sütőport és a cukrot. Keverje hozzá a tojásokat, az írót, tejet és vajat, hogy palacsintatésztát kapjon. Ne keverje túl. Melegítsen meg egy serpenyőt, és öntsön egy merőkanálnyit a tésztából. Szórjon rá néhány áfonyát. Ha a felület elkezd hólyagosodni 1-2 perc után, fordítsa meg, és süsse meg a palacsinta másik oldalát is egy percig. Tegye ki tálra, és tartsa melegen. Folytassa ezt, amíg a tészta el nem fogy, majd szolgálja fel a palacsintát rengeteg juharsziruppal.

 

 

 

 

 

 

Csirke kesuval és ázsiai gren-nel sütve
Főzési idő : 10 perc
Előkészületek : 15 perc

Összetevők (4 személyre)

Személyek száma 2
2 csíkokra vágott csirkemell, 1 evőkanál kukoricaliszt, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 apróra vágott piros chilli, egy 2 cm-es meghámozott, lereszelt gyömbérdarab, 3 evőkanál mogyoróolaj, 200 g durvára vágott kínai kel, pl. Pak choi, 200 g Tenderstem brokkoli (kínai vagy hagyományos) blansírozva és ketté vágva, 45 g pirított kesudió, 1 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál kínai főzőbor vagy sherry, 1 evőkanál édes chilliszósz, 1 evőkanál méz vagy juharszirup, egy marék durvára aprított koriander

Előkészületek

A csirkét forgassa meg a kukoricalisztben, rázza le a felesleget. Hevítsen 2 evőkanál olajat wokban, tegye bele a csirkét, és kevergetve pirítsa 2-3 percig, amíg át nem sül. Tegye át egy tányérra. Öntse a wokba a maradék olajat, tegye bele a fokhagymát, a chillit és a gyömbért. Pirítsa egy percig, majd tegye bele a káposztát és a brokkolit, és kevergetve pirítsa további 2-3 percig. Keverje össze a szójaszószt, a kínai főzőbort, az édes chilliszószt és a mézet, és öntse a wokba. Hagyja egy percig főni, majd tegye vissza a csirkét a serpenyőbe a kesuval és a korianderrel együtt. Jól hevítse át, és azonnal tálalja főtt

 

 

 

 

további receptek :

http://www.whirlpool.hu/app.cnt/whr/hu_HU/pageid/pgckgrcphome001/rqpg/recipedetail/rcpid/10570

  

 

 

 

 

HOZZÁVALÓK:

40 dkg liszt
2 dkg élesztő
1,5 dl tej
só, cukor

a töltelékhez
25 dkg sonka
15 dkg sárgarépa
10 dkg zöldborsó
10 dkg gomba
2 dl tej
3-4 dkg liszt
fokhagyma
só,őrölt bors



ELKÉSZÍTÉS

A lisztből, az élesztőből, a tejből csipetnyi cukorral meg sóval gyúrjunk tésztát, és hagyjuk kelni. A töltelékhez a sonkahúst, a sárgarépát, a zöldborsót és a gombát pirítsuk össze, és ízesítsük sóval, borssal, fokhagymával. Szórjuk rá a lisztet, pirítsuk meg, majd öntsük fel a tejjel, és jól forraljuk össze. A megkelt tésztát osszuk négy egyenlő részre, és töltsük meg a sonkás zöldséggel. Sütőben (kb. 155-160 fokon) vagy forró olajban süssük meg. Tálaláskor reszelt tormát vagy fokhagymás tejfölt adhatunk hozzá.

 

 

 

 

csirkés-currys rizsleves

HOZZÁVALÓK:

3 egész csirkecomb
2 sárgarépa
1 fehérrépa
10 dkg hosszú szemű rizs
fél dl olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 kiskanál curry
só,
1 csokor petrezselyem



ELKÉSZÍTÉS

A forró olajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a lebőrözött kicsontozott, kisebb kockákra darabolt csirkecombot, és süssük fehéredésig. Szórjuk bele a kis kockákra vágott répákat, és pirítsuk még 2-3 percig. Öntsük fel 1,5 liter vízzel, amikor felforrt, ízesítsük sóval, borssal, curryvel, és közepes tűzön főzzük félpuhára. Szórjuk bele a rizst meg a petrezselymet, keverjük össze, és lassan, gyöngyözve főzzükk készre. Amikor lehúzzuk a tűzről,  nem baj, ha a rizs kicsit roppanós, mert a forró levesben 10 perc állás közben majd teljesen megpuhul. Forrón tálaljuk.

 

 

 


4 tojás
3 dkg vaj
14 dkg Kaskavál sajt
20-24 dkg búzadara
1 liter zöldségleves
só, őrölt
a gombaraguhoz
3 dkg vaj
1 kisebb fej vöröshagyma
30 dkg csiperkegomba
1 csokor petrezselyem
2 dl tejföl
só, őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A tojássárgákat a puha vajjal keverjük el, adjunk hozzá 6 deka reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk meg, és a kemény habbá vert tojásfehérjével lazán forgassuk össze. Szórjuk rá a búzadarát, óvatosan keverjük össze, és két evőkanállal szaggassuk a forrásban lévő zöldséglevesbe. Lassú tűzön főzzük 15 percig, szűrjük le, és kevés lével tálalásig tartsuk melegen. Ha nem puhult meg eléggé a galuska, húzzuk le a tűzről, és fedővel letakarva, a saját levében 10-15 percig hagyjuk állni. A gombaraguhoz az olvasztott vajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, majd a cikkekre darabolt csiperkével magas tűzön pirítsuk össze. Szórjuk meg petrezselyemmel, keverjük bele a tejfölt, és húzzuk le a tűzről. Sóval, borssal ízesítsük, majd tálaláskor a sajtos galuskákat szórjuk meg reszelt sajttal, és körítsük a tejfölös gombaraguval.

 

 

 

 

   

 

 

 

Paprikás olasz pörkölt (spezzatino)


Hozzávalók


60 dkg kicsontozott
sertéskaraj
2 piros húsú kaliforniai
paprika
1 nagy vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
4-5 evőkanál olaj
1 csapott kiskanál só
fél mokkáskanál őrölt
fekete bors
1-2 dl fehérbor
1 hegyes erős paprika

      A karajt kétcentis, a kicsumázott paprikát feleakkora kockákra vágjuk. A kétféle hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és az olajon együtt megfuttatjuk. A hússal kevergetve 3-4 percig, majd a paprikával még 2 percig pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a borral ízesítjük, lefödve, kis lángon kb. 40 perc alatt puhára pároljuk. Közben elfövőlevét a vízzel vagy húslevessel folyamatosan pótoljuk. Az apróra vágott erős paprikát közvetlenül tálaláskor keverjük bele.


Elkészítési idő 1 óra.
Egy adag: 380 kcal / 1589 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Badacsonyi olaszrizlin '99.

 

 

 

 

 

MÁKOSBAB :

Az utolsó vacsora a Titanicon

(A forrás nem túl megbízható, így inkább azt mondom, hogy ez is lehetett az utolsó felszolgált étel a süllyedő hajón…)

Hozzávalók:
- 4 szelet báránycomb
- 4 mentalevél
- 5 dl víz
- 1,5 dl ecet (fehérborecet)
- 2,5 dkg cukor
- 10 dkg borsmenta
- 50 dkg burgonya
- 7,5 dkg vaj
- 50 dkg sárgarépa
- friss petrezselyem
- 3 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1 pohár tejszín

Titanic

 

 

 

 

Alföldi gombócleves

pic

Hozzávalók:

30 dkg. burgonya
2 fej vöröshagyma
1 db. zöldpaprika
1 db. paradicsom
1 cs. zellerzöld
1 db. tojás
1 db. húsleves kocka
1 cs. petrezselyemzöld
Liszt, só, őrölt bors, őrölt kömény, piros paprika zsír/olaj

 

 

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk és jó bő sós vízben – mivel főzőlét felhasználjuk a leveshez – puhára főzzük. Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, felaprózzuk, kevés zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk, és meghintjük a piros paprikával. A megfőtt burgonyát leszűrjük, levét ráöntjük a - közben kevés vízzel, többször visszapárolt - hagymára. Majd kiegészítjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk főzni. Megsózzuk, beletesszük a zöldpaprikát, a felkockázott paradicsomot, zellerzöldet, ízesítjük a húsleves kockával, borssal és köménnyel. Lassú tűzön félórát főzzük, majd a lét szűrön átszűrjük. Közben elkészítjük a gombócokat. A krumplit burgonyanyomón áttörjük, diónyi zsírt vagy vajat, egy egész tojást, az összevágott petrezselymet és annyi lisztet adunk hozzá, amennyit a tészta felvesz. (Puha legyen, de ne ragadós.) Alaposan összegyúrjuk és gombócokat formázunk belőle. A gombócokat lisztbe forgatjuk, és a forrásban lévő levesbe tesszük. Amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére általában meg is főttek, de biztonság kedvéért egyet vegyünk ki, vágjuk ketté, hogy valóban megfőtt-e. (Ezt a levest leginkább akkor célszerű elkészíteni, amikor szilvás, vagy egyéb töltelékű gombócot készítünk, mert akkor a több burgonya miatt lesz annyi jóízű burgonya  főzőlevünk, hogy vízpótlásra nincs is szükség.)

 

 

 

 

 


HOZZÁVALÓK:


a töltelékhez
50 dkg alma
5 dkg mazsola
5dkg cukor
3 dkg vaj

a tésztához
3 tojás
1 citrom (reszelt héja)
2 tasak vaníliáscukor
1 dl tejföl
10-10 dkg cukor, liszt
10 dkg olvasztott vaj
1/3 tasak (4 g) sütőpor



ELKÉSZÍTÉS

A töltelékhez a vajat serpenyőben hevítsük fel, a szeletelt almát, a cukrot és a mazsolát tegyük bele, és néhány percig pároljuk.A tésztához a lisztet először a sütőporral, majd a többi anyaggal együtt keverjük simára. A felét tegyük kivajazott sütőformába, majd a párolt almából halmozzunk rá. A többi tésztával borítsuk be, és a maradék almát a tetején szépen rendezzük el. 160 °C-os sütőben kb. 1 óra alatt süssük arany barnára.

3 tojás
1 citrom (reszelt héja)
2 tasak vaníliáscukor
1 dl tejföl
10-10 dkg cukor, liszt
10 dkg olvasztott vaj
1/3 tasak (4 g) sütőpor



ELKÉSZÍTÉS

A töltelékhez a vajat serpenyőben hevítsük fel, a szeletelt almát, a cukrot és a mazsolát tegyük bele, és néhány percig pároljuk.A tésztához a lisztet először a sütőporral, majd a többi anyaggal együtt keverjük simára. A felét tegyük kivajazott sütőformába, majd a párolt almából halmozzunk rá. A többi tésztával borítsuk be, és a maradék almát a tetején szépen rendezzük el. 160 °C-os sütőben kb. 1 óra alatt süssük arany barnára.

 

 

 

 

 


Kecskesajtos-parajos tekercsek mogyoróhagyma-mártással
6 személyre

HOZZÁVALÓK:

70 dkg friss parajlevél
25 dkg kecskesajt
8 réteslap
3 dkg vaj
1 tojás
2 gerezd fokhagyma
só, őrölt szerecsendió
3 dl olaj, a sütéshez

a mártáshoz
4 dkg vaj
1 evőkanál liszt
zöldségleves
1 dl tejszín
1 csokor petrezselyem
1 kiskanál mustár
só, őrölt bors

a mártáshoz
4 dkg vaj



ELKÉSZÍTÉS

A megtisztított parajt forrásban lévő vízben forrázzuk le, és jól csepegtessük le. A kecskesajtot tegyük keverőtálba, villával törjük össze, majd adjuk hozzá a nagyobb darabokra vagdalt parajt. Sóval, őrölt szerecsendióval, zúzott fokhagymával ízesítve keverjük össze. A réteslapokat tegyük egymásra, és hosszában vágjuk félbe. 2-2 lapot fektessünk egymás mellé, kenjük meg olvasztott vajjal, és a végeire tegyünk 1-1 evőkanál sajtos-parajos tölteléket. Formázzuk hosszúkásra, majd a tészta két szélét hajtsuk be, és nem túl szorosan csavarjuk fel. Az utolsó csavarásnál a tészta szélét kenjük meg felvert tojással, hogy sütéskor ne nyíljon szét. A tekercseket forró olajban süssük pirosra, és csepegtessük le. A mártáshoz az olvasztott vajban futtassuk meg az apróra vágott mogyoróhagymát, szórjuk meg liszttel, és annyi zöldséglevest öntsünk hozzá, hogy tejszín sűrűségű mártást kapjunk. Öntsük hozzá a tejszínt, majd amikor újból felforrt, ízesítsük petrezselyemmel, sóval, borssal, mustárral. Tálaláskor a sajtos-parajos tekercseket locsoljuk körbe a mogyoróhagyma-mártással.

 

 

 

 

 Kép

 

 

BABAPISKÓTA TORTA
 
Hozzávalók: 6 tojás, 30 dkg porcukor, 10 evőkanál víz, 30 dkg liszt, 2 evőkanál kakaó, 1 csomag sütőpor.

 

A tojássárgáját a porcukorral és a vízzel habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, melyben elkevertük a sütőport, a kakaót, valamint a 6 tojás kemény habját. Zsírozott, lisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük.

 

Krém: 4 evőkanál lisztet, 4 dl tejjel és 2 tojással sűrű péppé főzzük. 25 dkg margarint, 25 dkg porcukrot, 2 csomag vaníliás cukorral jó habosra kikeverjük, és a kihűlt krémet kanalanként hozzáadjuk.

 

A kisült tésztát vízszintesen kettévágjuk, a krém felét a tésztára kenjük és rárakjuk a 25 dkg babapiskótát hosszában. 1 dl rummal megöntözzük és rákenjük a krém másik felét, majd a tetejére ráhelyezzük a tészta másik felét.

Máz: olvasztott csokoládé

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Sütőtökös palacsinta dióbundában


Hozzávalók:
- 8 kész palacsinta
- 40 dkg sült sütőtök
- 2 evőkanál méz
- 3 evőkanál citromlé
- a bundázáshoz:
- 8-10 dkg liszt,
- 2-3 db tojás
- 5 dkg darált dió
- 5 dkg zsemlemorzsa
- a sütéshez: olaj

Elkészítés: A sült tök húsát kikaparjuk, a mézzel és a citromlével simára keverjük, a palacsintákra kenjük. Két oldalukat középre hajtjuk, felgöngyöljük, majd lisztbe, felvert tojásba és a diós zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. Bő, forró olajban kb. 3 perc alatt mindkét oldalukat aranysárgára sütjük, végül jól lecsöpögtetjük. Tetejükre fahéjas porcukrot is szitálhatunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
2. KORIANDERES SÁRGARÉPALEVES MAZSOLÁVAL

 

Nem tudom, létezik-e gasztronómiai pszichoanalízis, de ha átesnék egy ilyenen, akkor egyik első dolgom lenne bevallani fenntartásaimat a sárgarépával kapcsolatban. A magyarázatot, mint annyi esetben, itt is a gyermekkorban kell keresni. Egészen pontosan a sárgarépa-főzelékek okozta traumákban: egyszerre volt sós meg édes és egy-két kanálnál többet senki kedvéért sem voltam képes magamba gyömöszölni. De ha gőzben párolom meg a sárgarépákat és aromás korianderrel fűszerezem, akkor a mézédes mazsolaszemekkel együtt már őszinte örömmel kanalazom   -   ezt nem én írtam, egy másik weboldalról szedtem :D

Hozzávalók:

2-3 közepes nagyságú sárgarépa

3 deci alap csirkeleves

1 pohárnyi tejszín

só és frissen őrölt fekete bors

1 evőkanálnyi apróra vágott korianderzöld

1 evőkanálnyi aranyszínű mazsola

A sárgarépát alaposan megmosom és erősen végigdörgölöm egy körömkefével, aztán 2-3 centis darabokra felvágom.

Jöhet a párolás. Kevés vizet engedek egy fazékba, beleteszem a kukta fém párolóbetétjét és ebbe szórom bele a répadarabokat. Felforralom a vizet, lefedem a lábost és a gőzben, ugyanúgy ahogy eddig a többi zöldséget, a répát is megpárolom. A turmixgép már szinte magától tudja, hogy mi jön: az ALAP CSIRKELEVES, a párolt és már nem tűzforró sárgarépa, a tejszín - aztán megnyomom a gombot.

A levest megsózom, tekerek hozzá frissen őrölt fekete borsot, keverek bele apróra vágott korianderzöldet - Ázsia ízei zöld levélkék formájában-, aztán beleszórom a levesbe a megmosott mazsolákat is. Azért nem főzöm meg picit sem előre ezeket az édes, töpörödött szőlőszemeket, mert kellőképpen megpuhulnak a levesben másnapra azalatt, amíg a hűtőben éjszakázik a dobozolt ebéd.

1 adag lesz belőle.

 

 

 

 

 



3. ROZMARINGOS BROKKOLIKRÉMLEVES

 

A brokkoli az egyik kedvenc zöldségem: szeretem a friss, jellegzetes ízét és szeretem a mélyzöld színét is. De a legjobban azt értékelem benne, hogy se meghámozni, se darabolgatni nem kell. Csak megmosni, apró rózsáira szedni és jöhet a menet.  -  ezt nem én írtam, egy másik oldalról szedtem, én utálom a brokkolit ! XD

Hozzávalók:

2 kis fej brokkoli

3 deci alap csirkeleves

1 pohárnyi tejszínt

1 evőkanálnyi apróra vágott, friss rozmaring



esetleg kis maréknyi mandula

Először rózsáira szedem a brokkolit, aztán az egyik fazekamba kevés vizet öntök és beleteszem az edénybe a kukta fém párolóbetétjét. Erre ültetem rá a brokkoli darabkákat és gyorsan felforralom a vizet alattuk. Utána lefedem a fazekat és pár perc alatt így a gőz úgy puhítja meg a zöldséget, hogy közben egyáltalán nem oldja ki az ízét.

Most jön a turmixgép: beleöntöm az ALAP CSIRKELEVEST, hozzáteszem a puha brokkolit, belekanalazom a tejszínt és összeturmixolom az egészet. Szórok bele evőkanálnyi apróra vágott rozmaringot, ha kell, akkor megsózom és amikor épp van otthon, akkor serpenyőben megpirított mandulát is szórok a tetejére. Zárható dobozba öntöm, készen is van.

1 adag lesz belőle.

 

 

 

 

 

 30 dkg lisztet, 2dl tejföllel és 1 csipet sóval összegyúrni, vékonyra sodorni (gyúródeszka nagyságúra). Ezután 10 dkg margarint 3 evőkanál rétesliszttel összekeverünk, majd a tésztára kenjük. Feltekerjük, mint a kalácsot és 3 egyenlő részre osztjuk.  Utána egyenként tepsi nagyságúra, vékonyra  sodorjuk, olajjal meglocsoljuk, és rátesszük a tölteléket. Pl.: darált, cukrozott mák, + meggy, reszelt citromhéj, esetleg reszelt alma.  Végül feltekerjük( mint a kalácsot), és tepsibe helyezzük.

Előmelegített sütőbe kb. 30 percig 200 fokon sütni. 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

www.rovarclub.eoldal.hu

(Bogárarcz-G, 2010.12.29 16:42)

Nem én találtam ki :DD Egy barátomtól van, de NAGYON FINOM, hidd el :DD Érdemes bele időt ölni XDXD

japán

(xy E., 2010.11.03 18:14)

"Kecskesajtos-parajos tekercsek mogyoróhagyma-mártással"-->mivan??xD télleg van ilyen vagy csak te találtad ki? komolyan meg fogok tanulni főzni:P